Onyx

Remark’s Nifty Onyx

Geboren: 16-07-1987
Overleden: 31-01-2000
  • HD -: Norbergwaarde 40, botafwijking 0
  • Ogen: altijd vrij geweest
  • Tentoonstelling: meerdere keren U (en plaatsing) en ZG
  • KNJV C en B diploma’s
  • Werkgroep Retriever C en B diploma’s
  • Diploma VZH
  • Diploma UV
  • B klasse Behendigheid

De naam en kleur hebben we niet zo heel lang over nagedacht, die moest zwart zijn en Onyx heten. Gevonden n.a.v. een gelezen boek met de hond Onyx in de hoofdrol.

– Remark’s (kennelnaam)

– Nifty (naam moest met een N beginnen)

– Onyx (zwart)

Wat we al met Xantos ontdekt hadden ging met Onyx vrolijk verder. Veel mee gedaan, Onyx vond het G&G echter maar saai, het was een heel energieke hond met een enorme “will to please”. Vandaar dat we al snel overgestapt zijn naar het Jachtwerk, waar hij beter tot zijn recht kwam. Werken…werken… zijn lust en zijn leven.
Met de jacht een redelijk hoog niveau gehaald, bijna A bereikt. Deze brug hebben we uiteindelijk helaas niet kunnen slaan, het liep vast op het dirigeren. Onyx ging altijd eerst zelf op onderzoek uit, kwam hij er niet meer uit, dan was hij bereid de aanwijzingen van zijn geleider op te volgen…..

In de behendigheid wist hij dankzij zijn werklust zijn mannetje te staan, voor een lab had hij een enorme snelheid. Maar net zoals veel snelle honden liet hij daardoor nog wel eens een steekje vallen bij een raakvlak of een sprong. Toch hebben we regelmatig prijzen weten weg te slepen.

Ook Onyx is nog op latere leeftijd met het reddingshondenwerk begonnen, ook hier kwam hij, dankzij zijn karakter, goed uit de verf. Hij was echter al te oud om nog tot een inzetbare hond opgeleid te kunnen worden. Toch hebben we met dit werk samen veel plezier gehad. Geweldig om ook hier zijn gedrevenheid te zien.

Stamboom

Remark’s Nifty Onyx
V: Wetherlam Nutcracker
HD –
V: Lindall Mastercraft V: Charway Ballywill Will
M: Morningtown Stormette
M: Wetherlam Sheba V: Follytower Merrybtook Black Stormer
M:Ballyduff Spice of Wetherlam
M: Remark’s Premiére Jolie
HD TC
V: Kamp. Fogel Hlara Gulliver
HD –
V: Aroscas Happy Sea Lion
M: Strega
M: Cilla van het Wieselsche Veld
HD +
V: Kamp. Ladylands Black Arrow
HD –
M: Manja
HD +-

Galerij