Chanel – Max

Chanel - Max, Thema: Scandinavische Krimi’s / Thrillers

Geboren 5 (6) september 2018: 12 pups

Chanel

Max

7 zwarte pups en 5 bruine pups

Reuen: 4 zwart, 3 bruin

– groen, oranje, bruin, rood / blauw, zwart, geel.

Teven: 3 zwart, 2 bruin

– roze, wit, paars / licht groen, beige

Foto's

De namen

Ter info, dit zijn de namen die op de stamboom vermeld worden, deze moeten binnen 10 dagen na de geboorte worden doorgegeven aan de Raad van Beheer.
Dit zijn dus niet de roepnamen. Deze kunnen de toekomstige eigenaren zelf bepalen.

De reuen:

Broen

The Bridge (originele titel Bron (Zweeds) en Broen (Deens)) is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken.
De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.
In deze spannende serie wordt een lichaam gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden. De Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén moeten in deze detective leren samenwerken om de moordenaar te vinden.

Wallander

Kurt Wallander – de hoofdrolspeler uit de hitserie ‘Wallander’ – staat ook wel bekend als de bekendste detective van Zweden. Volgens goed detective’s gebruik, is hij slim, nors én innemend! Hoewel hij woonachtig is in Ystad, betreft zijn werkterrein het gehele land. Zo raakt ‘Wallander’ verstrikt in grote militaire en politieke schandalen.
Gelukkig hebben de makers ook oog voor de persoon achter ‘Wallander’; we zien hoe zijn familieleven zich ontwikkelt. Helaas krijgt hij ook te maken met een afnemende gezondheid.
Vermeldenswaardig is dat het eerste deel – getiteld ‘De gekwelde man’ – van het laatste seizoen is gebaseerd op het boek van schrijver Henning Mankell.

Beck

Martin Beck.
De Scandinavische serie ‘Beck’ is gebaseerd op het gelijknamige personage, dat wordt beschreven door het Zweedse schrijvers Wahlöö en Sjöwall.
Dit beroemde echtpaar staat bekend als grondlegger van de misdaadroman, waarin maatschappijkritische kwesties aan de orde worden gesteld.
Net als in het boek toont ‘Beck’ zich – ook in de serie – een meester in het opstellen van analyses, het speuren naar bewijzen en het afnemen van verhoren. Binnen de moordbrigade van de Zweedse politie staat hij bekend als een uiterst bekwame rechercheur. Onder zijn leiding worden de grootste misdaden opgelost.

Sorjonen

Bordertown (Sorjonen) is een Finse tv-misdaadserie.
Topdetective bij de Finse Nationale Opsporingsbrigade Kari Sorjonen verhuist met zijn vrouw Pauliina en zijn dochter Janina naar Lappeenranta, een stadje dicht bij de Fins-Russische grens, om rust te zoeken en zo meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen.
Hij neemt hier een nieuwe baan bij de afdeling zware criminaliteit van de plaatselijke politie. In deze functie krijgt hij te maken met verschillende moordzaken.

Øyevitne

Twee 15 jarige jongens ontmoeten in de Noorse detective Eyewitness (Øyevitne) elkaar in een bos, waar ze getuigen zijn van een ​​bloedbad.
Ze worden betrapt, maar ze ontsnappen om te proberen geheim te houden wat ze gezien hebben.
Maar wat is voor hen belangrijker: een moord helpen oplossen of een geheim bewaren? Een Noorse serie die boeit tot het einde.

Norskov

Norskov gaat over rechercheur Tom Noack, die na 20 jaar terugkeert in de havenstad waar hij is opgegroeid: Norskov in Noord-Denemarken.
Daar treft hij zijn zus, zijn jeugdliefde en zijn jeugdvrienden, die natuurlijk net als hij allemaal hun eigen weg zijn gegaan. Hoe goed kent hij ze nog?Tegelijkertijd moet hij een belangrijke rol gaan spelen in het bestrijden van het drugsprobleem waarmee de stad worstelt. En dat terwijl er prestigieuze plannen zijn voor een school en een klimaathaven. Daarbij kan de burgemeester (een van Toms oude vrienden) geen negatieve publiciteit gebruiken.
Het wordt extra ingewikkeld als Toms dierbaren niet allemaal brandschoon blijken te zijn…

De teven:

Innan Vi Dör

Before We Die (Innan Vi Dör) is een Zweedse thriller-/dramaserie.
Hanna is een in verval geraakte agente binnen het team georganiseerde misdaad van de politie in Stockholm. Haar zoon heeft alle banden met haar verbroken omdat zij ervoor zorgde dat hij werd gearresteerd en dien ten gevolge een straf van twee jaar uitzit vanwege drugsbezit. Als haar geliefde en collega wordt ontvoerd moet Hanna zijn undercover onderzoek overnemen. Zij zal niet alleen toe moeten treden tot een criminele motorbende maar ze moet tevens een andere infiltrant beschermen.
Om een gewelddadige overname in de criminele onderwereld te voorkomen zal zij moeten vechten voor het leven van haar zoon en een andere familie breken om dat van haarzelf te redden.

Midnattssol

Midnight Sun is een Zweedse dramaserie (Midnattssol)
In Midnigh Sun reist de Franse rechercheur Kahina Zadi naar het Zweedse plaatsje Kiruna om de moord op een Fransman te onderzoeken. Al snel vallen er meer doden. Kahina en haar Zweedse assistent Anders Harnesk stuiten op een tien jaar oude geheime samenzwering van vele dorpsbewoners.
Kahina wordt geconfronteerd met een gewetenloze seriemoordenaar, een macaber plan en haar eigen pijnlijke verleden.

Dicte

Dicte is een Deens dramaserie, die gebaseerd is op de boeken van Elsebeth Egholm.
Dicte is een misdaadjournaliste die na haar scheiding met haar tienerdochter van Kopenhagen terugkeert naar haar Deense geboortestad Aarhus. Daar probeert Dicte om te gaan met liefde, vriendschappen en spoken uit het verleden.
Samen met haar hartsvriendinnen en rechercheur Wagner raakt ze ongewild betrokken bij intense criminele zaken.

Springfloden

Springfloden (Springvloed) is een Zweedse misdaad serie.
Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.
Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst.
Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet Olivia een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak.
Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen

 

Bronnen:

– Wikipedia
– Mijn serie
– Imdb