Dimphey – Chester

Dimphey - Chester, Thema: Thorgal

14 maart 2007: 7 pups

Dimphey

Chester

Reuen: Thorgal (donker groen), Jolan (blauw) en Tjahzi (oranje)

Teven: Aaricia (geel), Shaniah (rood), Haynee (licht groen) en “Witvoetje”

Witvoetje is helaas na 2 weken overleden

Foto's

De namen

Wij hebben gekozen voor het thema Thorgal, een serie stripboeken geschreven door Jean van Hamme en getekend door Grzegorz Rosinski.

De strip verenigt veel thema’s en legendes in één verhaal, variërend van Noordse mythologie tot sciencefiction.

Hoofdpersoon is Thorgal Aegirsson, een van de laatste overlevenden van een hoogbegaafd volk dat ooit de aarde ontvluchtte om een nieuw bestaan op andere planeten te zoeken.

Doordat de bronnen van de planeet van het ‘sterrenvolk’ zijn uitgeput, proberen zij terug te keren naar de aarde waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen. De missie mislukt, maar enkelen overleven het.

Wanneer een van hen, Haynee, op een vlot op zee bevalt is ze gedwongen het pasgeboren kind in een capsule aan de zee toe te vertrouwen. Het kind wordt gevonden door de viking hoofdman Leif Haraldson, die het “Thorgal Aegirsson” noemt, zoon van Aegir, gezondene van Thor.
Hoewel Thorgal de laatste is (later blijkt dat er nog enkele anderen het ook overleefd hebben) van het sterrenvolk heeft hij niet de speciale krachten van hen geërfd. Zijn zoon Jolan, en zijn dochter Wolvin zijn daarentegen geen gewone kinderen. Wolvin kan met dieren spreken, en Jolan, ook al heeft hij zijn krachten nog niet volledig onder controle, kan dingen laten verdwijnen, en later ook doen veranderen.
Thorgal kent zijn vrouw Aaricia al sinds kind, hij houdt zielsveel van haar en wil niets liever dan rustig met haar en zijn kinderen samenleven. Maar zijn noodlot en de goden (deze bestaan werkelijk in de verhalen) laten hem niet met rust. Aan de ene kant hebben zij hem lief, omdat hij een rechtvaardig man is met een goed hart, dapper en oprecht. Maar aan de andere kant is hij meer dan een gewoon mens en heeft hij in zijn avonturen meer gedaan en is hij op meer plaatsen geweest dan welk mens ooit is toegestaan.

De eerste verhalen van Thorgal werden voorgepubliceerd in het weekblad Kuifje. Na de opheffing van het blad in 1982 was deze reeks één van de weinige uit het blad, dat voort bleef bestaan.

De 29 eerste verhalen werden geschreven door Jean van Hamme, vanaf album 30 komt de reeks in handen van scenarist Yves Sente. De nadruk komt hier dan ook meer te liggen op Jolan. Verder zijn er ook plannen voor een spin off waar Wolvin een hoofdrol zou krijgen.

Uit de verschillende delen hebben wij namen van karakters gekozen die ons aanspraken.

Voor meer info surf naar: Thorgal (franstalig)