Toph – Ozzie

Toph - Ozzie, Thema: Billy Joel

Geboren 6 juli 2016: 7 pups

Toph

Ozzie

4 reuen (rood, groen, blauw, geel) en

3 teven (roze, paars, oranje).

Foto's

De namen

let wel: dit zijn de namen die op de stamboom vermeld worden, dus niet de roepnamen. Die mogen de toekomstige eigenaren bepalen.)

Omdat Karin in de stijl van het vorige nestje wilde blijven is de keuze van het thema wederom een muzikale.

De keus is gevallen op Billy Joel, een zanger waar Peter al in zijn jeugd (toen nog) lp’s van kocht.
Nu bij deze zanger gezocht naar een combinatie van mooie nummers met een beetje (bij honden) passende titels.

De volgende titels zijn het geworden:

Reu: Just the Way You Are

Reu: Code of Silence

Reu: You’re My Home

Reu: A Matter of Trust

Teef: She’s Always a Woman

Teef: Tell Her About It

Teef: If I Only Had The Words (to tell you)

 

William Martin (Billy) Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek. Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam “Bill Martin”. Zijn eerste soloalbum, “Cold Spring Harbor” (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA-structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1993). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.

Begin 2013 kondigde Joel aan minder op te treden en het wat rustiger aan te doen.

Joel is geboren in een Joods gezin in wat vandaag de dag bekendstaat als de South Bronx en groeide op op Long Island, een welvarende regio buiten New York, in een stad genaamd Hicksville in de historische wijk Levittown. In zijn teksten refereert hij vaak naar locaties in de stad New York en omgeving

Joel werd bij het schrijven van zijn teksten ook sterk geïnspireerd door eigen ervaringen; wellicht zijn de beste voorbeelden hiervan “Piano Man”, dat hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen als pianist in een pianobar in de jaren zeventig, en “Scenes from an Italian Restaurant” dat waarschijnlijk gaat over het restaurant Christiano’s of een vergelijkbaar restaurant in de New Yorkse wijk Little Italy. Zijn lied “New York State of Mind”, een nummer van het in 1976 verschenen album Turnstiles dat sindsdien een popklassieker is geworden, geeft ook blijk van zijn affiniteit met zijn thuisstaat.

Joel staat ook bekend om zijn impressies van het leven in Lehigh County (Pennsylvania), dat hij hulde toeschrijft in een van zijn meest populaire liederen, “Allentown” dat in 1982 uit kwam. Het lied verwoordt het leven in industriestad Allentown (Pennsylvania) in het begin van de jaren tachtig.

Joel had altijd een goedgelovige, open instelling in zowel zijn zakelijke als persoonlijke relaties. Deze instelling manifesteerde hij in nummers als “Tell Her About It”, “Honesty” en “And So It Goes”. Het is ook terug te vinden in zijn omschrijving van de ingrediënten die benodigd zijn voor een geslaagde relatie in “A Matter of Trust”.

Voordat Joel de muziekindustrie betrad wilde hij geschiedenisleraar worden; later in zijn carrière kreeg hij de bevoegdheid om in de staat New York te onderwijzen.

Joel heeft recent opnieuw vormgegeven aan zijn interesse voor klassieke muziek en is gaan experimenteren op dat gebied. “Fantasies and Delusions”, zijn eerste album met klassieke werken, kreeg een lauwe reactie van critici, maar kreeg een nummer 1-notering op klassieke hitlijsten.

Bron: Wikipedia